Proiecte mediu - socialCombaterea agresivității

Combaterea agresivității, natura un remediu natural

Din ce în ce mai des, pe oriunde am întoarce capul vedem violenta în toate formele sale. Violenta și agresivitatea au ajuns sa facă parte din viața noastră, sa trăim cu ele, sa le percepem ca pe ceva normal. Vedem violenta fizica, violenta verbala, emoțională și numai, vedem violenta și agresivitatea în toate formele lor, și cu impact pe toate planurile.

Traim într-un mediu plin de stres, principalul factor declanșator al agresivității. Traim într-o societate unde standardele nerealiste, teama de a nu fi judecat de societate, etichetele sociale și nu numai, pe care ni le punem sau care ne sunt puse de altii, conduc spre frustrare declanșând reacții agresive și violente și care ne afectează pe toate planurile de exemplu pe plan profesional, pe plan familial, pe plan social, dar și pe plan medical.

Înconjurați de betoane, lipsa locurilor de agrement în aer liber și a locurilor de divertisment ( în aer liber), lipsa locurilor în care poți sa îți descarci frustratile și stresul acumulate peste zi la serviciu sau chiar și în societate, ne fac sa acumulam stresul pana în acel moment în care cedam și ne revarsam furia, frustrarea și nervii, într-un mod disproporțional, pe oameni care nu au nici o vina, în loc sa ne emitem dezacordul într-un mod asertiv, nonagresiv.

Conform studiilor realizate de psihologi și sociologi, acestea arată faptul ca activitatea în aer liber, în special în natura, departe de mediul virtual și de ecrane, reduc stresul, ne ajuta sa ne reincarcam bateriile, sa ne punem ordine în gânduri, și astfel sa avem un somn liniștit, iar a doua zi sa avem puterea de a o lua de la capăt.

Atât pe raza județului Dolj, dar și în Municipiul Craiova, exista o lipsa cronica de zone de relaxare, spatii amenajate în care sa poți sa te relaxezi, sa te plimbi, cu toate ca exista un astfel de potential pe întreg teritoriul județului Dolj, unde s-ar putea amenaja zone de agrement în spațiu verde.

Aproape de Municipiul Craiova, de-a lungul malului Râului Jiu, s-ar putea amenaja plimbări cu ambarcațiuni, activități off-road atât cu bicicleta dar și cu motociclete.Un alt mod de distracție  îndrăgit de trinei, și pe care mai mult ca sigur l-ați remarcat în oraș, sunt acele acrobații făcute cu trotinete, role sau biciclete pe scările și jardinierele din zona Teatrului Național „Marin Sorescu”.

La fel ca acestea, un alt mod de distracție, la fel de condamnat de unele persoane, sunt cursele, liniuțele și drift-urile făcute prin sensurile giratorii și pe la semafoare sau prin diverse parcari, într-un spațiu lipsit de siguranță și fără nici o asistenta de specialitate, cu atât mai mult fără asistenta medicala. Uneori soluția nu este nici constrangerea prin diverse sancțiuni, dar nici pasivitatea. Soluția este reglementarea și crearea unui mediu sănătos și sigur în care astfel de activități sa se desfășoare în condiții de siguranță.

An:
2022
Proiect:
Combaterea agresivității
Autor proiect:
Bogdan Pappa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *